Kezdőlap arrow Máltai Szolgálat
Máltai Szeretetszolgálat PDF  | Nyomtatás |

1999-ben1  Image

                             

                   1999-ben alakúlt meg az MMSZ Szikszói Csoportja

   

  1999-ben a

Image
Suhajda József, a MMSZ Szikszói Csoportjának vezetője
 

A Keresztény Demokrata Néppárt szervezésében, - Farkasné dr. Biczó Erzsébet elnök vezetésével- már a rendszer váltás kezdetétől  voltak ruhagyűjtési akciók. 1999 elején, Dr. Mata István esperes plébánossal Suhajda József elhatározta, hogy megalakítanak egy keresztény szellemiségű, de a pártoktól  független karitatív szervezetet. A plébános úr már tagja volt  a Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportjának ezért, ezt a szervezetet választották. Kozma Imre atya, támogatásáról biztosította a szervezőket és kérte, hogy tevékenységüket ne csak Szikszóra korlátozzák, hanem Abaúj 60 településéért is tevékenykedjenek, többek között, mivel Szikszó közlekedési csomópont is. A  szikszói  csoport - a miskolci csoport után- a második legnagyobb területet ellátó csoport lett.

A csoport tagjai: Dr. Mata István, Bacsó Lászlóné, Kerekes Sándorné,  Gulyásné Kerekes Rita, Zupkó Józzefné, Sasvári Sándorné, Szopkó Szilvia, Rényi Dániel, Egri Lajos, Egri Lajosné, Zsarnainé Kovács Lívia, Németh Józsefné,  Gaál Szilárd, Suhajda Józsefné,  Bartha Jánosné, Fekő Józsefné, Kereki Jánosné, Medve Mihályné,  Tóth Józsefné, Szopkó Istvánné, Rózsa Endre, Rózsa Endréné, Nagy Boglárka, Suhajda József.

A csoport működésihelye: Szikszó Kossuth u. 5 a régi családsegítő központ épülete.

 A csoport vezetője: Suhajda József 3800 Szikszó Kecskés Tamás u. 10. Tel 46/ 396-527 , mobil 06/30/ 503-81-08

Helyettes vezető: Egri Lajos

Lelkivezetője: Dr. Mata István esperes plébános.

Ifjúsági vezetője: Szopkó Szilvia

Ruhaosztás: kedden 9- 11 óra között.

Adományokat a többi napon is elfogadnak. A leadás szándékáról értesítést kérnek. Személyesen a csoportvezető címén, telefonszámán.

A Máltai Szeretetszolgálat alapszabálya szerint,  minden rászoruló egy évben kétszer veheti igénybe szolgáltatást, személyigazolvánnyal és a gyermekek számát igazoló okiratokkal( pl. születési anyakönyvikivonat, a gyerekek TAJ. kártyája vagy a családsegítő központok igazolásaival). Sokan vannak még Szikszón is olyan idős, egyedül élő emberek, akik nem tudnak vagy szégyellnek eljönni a  szolgálat helyiségébe. Ők  levélben vagy ismerőseik által jeleznek, majd a méretek levétele után a ruhaneműket lakásukra szállítják. A Miskolcra vagy Budapestre jelentkező rászorultakat is visszaküldik a helyi csoporthoz. Ezért kérik a rászorulókat, hogy kérelmeiket, a mielőbbi teljesíthetőség érdekében a helyi csoporthoz juttassák el.

A helyi szervezet javaslata nélkül gyógyászati segédeszközöket sem ad a Szeretetszolgálat.Sajnos térségükben is több a rászoruló, mint az adományozó. Szinte mindig hiány van gyermek ruhákból, férfi nadrágokból. Felhívják a figyelmet arra, hogy használt ruhákat kapnak, amit ezúton is megköszönnek. Eddig Németországból is kaptak ruhákat az Országos központ raktárába, ők osztják el a Régióközpontoknak. Ezektől kapják a csoportok., melyek nem mindegyike olyan nagy mint a szikszói de, így is keveset kap a helyi csoport. Amióta hazánk tagja az EU-nak, már nem vagyunk célország az adományozók szerint, most Ukrajna és Románia fontosabb.

A csoport köszönetet mond a Római Katolikus Egyházközösség híveinek, képvislőtestületének azért, hogy a csoportot támogatják. Külön köszönetet mondunk- Dr. Mata István esperes plébános úrnak- a lelki, anyagi és fizikai munkával is történő támogatásáért. Köszönet Panyik József volt polgármester úrnak, és a képviselőtestületnek a lehetőségekhez mért segítséget. A csoport kéri a jelenlegi polgármester Füzesséri József és a képviselőtestület további támogatását ahhoz, hogy az önkormányzati szociális feladatok ellátásában, minél többet segíthessen. Köszönetet mondanak a Szikszó Városi Óvoda családsegítő és Védőnői Szolgálat vezetőjének Dr. Grajzné Nikházy Zsuzsának és dolgozóinak a jó együttműködésért és kölcsönös bizalomért.

A csoport együttműködési megállapodást kötött a Szociális Missziótársulat Bethánia Szeretetotthonának vezetőjével Szögeczki Józseffel, melynek keretében a Máltai Szeretetszolgálat Szikszói csoportjának autóját közösen használják, az idős beteg embereknek a szikszói kórház szakrendeléseire történő szállítását a csoport vezetője végzi. Segített a csoport nekik, az Otthon bővítés utáni átadásnál, különböző, főleg egészségügyben használatos tárgyakkal. Köszönet mond a csoport nekik a korrekt, egymás tiszteletén, szeretetén alapuló együttműködésért.

Köszönetet mond a csoport a II. Rákóczi Ferenc Kórház Igazgatójának Dr. Tiba Sándornak és minden dolgozójának a  segítségért, melyet az általuk rendelésre vitt idősemberek soronkivüli, szakellátásában nyújtanak. 

Mély fájdalommal mondanak köszönetet - elhunyt Csomós János kerületi esperes úrnak  a haláláig tartó támogatásáért. Imádkoznak érte. Köszönetet mondanak kedves feleségének, aki helyébe lépett ezen a téren is.   

Köszönetet mondanak Fedor Péter parókus úrnak is, aki mindenkinek példát mutatva támogatta a csoportot, hozta az adományait. Utódja, Moldván Tibor parochus atya folytatva Péter atya tevékenységét, szintén lelkes segítője a Máltai Szeretet Szolgálatnak.

Köszönetet mond a csoport minden adakozó embernek, aki a csoport felhívására egy nagy beteg kisfiú gyógyulását, anyagilag támogatták, elősegítették. Isten áldását kérik rájuk. Kérik a vállalkozókat, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a csoportot pénzzel, tartós élelmiszerekkel.

Kérik Szikszó és Abaúj  lakosságát, hogy adományaikkal támogassák a csoportot. Istentől áldott, békés és szeretetben gazdag, boldog életet kívánnak mindenkinek.

Image
A kiskunfélegyháziak adomyánya: 200 rekesz paprika, paradicsom, hagyma, burgonya

Image
A csoport tagjainak egy része lerakodás közben

Image
Elektronikai berendezések gyűjtése

Image
Az évnyítón az MMSZ ajándékaként 236 gyermek kapott iskola táskát

Image
A szászhalombattaiak kocsija

Image
Adományosztás

Image
Adományosztás

Image
Bútor adományok szétosztása

Image
Bútorok szétosztása

Image
Az MMSZ szikszói csoportjának önkéntesei

Image
Előkészület a ruha osztáshoz

Image
Mindig vannak érdeklődők

Image
Itt raktározzák a ruhákat

Image
A gyerekek karácsonyi ajándéka

Image
Ilonka néni az otthon legidősebb lakója

Image

Image

 

 

I

 

Véletlen kép

© 2018 Szikszói Szentháromság Római Katolikus Plébánia